ZonMw COVID-19 Programma

Heb jij ideeën om de negatieve impact van corona op de jeugd te verkleinen of zie jij hoe we binnen de zorg voor jeugd kunnen leren van deze crisis? Tot 25 mei kunnen we als zorg voor jeugd bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor kleine praktijk- of beleidsgerichte projecten. gericht op de maatschappelijke impact van COVID-19 en de maatregelen daartegen.

Projectideeën kunnen tot 25 mei ingediend worden binnen de bottom-up ronde van het aandachtsgebied Maatschappelijke dynamiek. Hierbinnen worden kleine praktijk en/of beleidsgerichte subsidies toegekend aan projecten. ZonMw moedigt samenwerking met relevantie stakeholders en doelgroepen aan, een mooie mogelijkheid voor SAMEN.

Zowel op korte als lange termijn heeft het nieuwe coronavirus een enorme impact op de maatschappij. Met het COVID-19 Programma beoogt ZonMw het ontwikkelen van kennis, praktische oplossingen en onderzoek te stimuleren. Dit zodat negatieve gevolgen worden beperkt en positieve ontwikkelingen gestimuleerd. Het COVID-19 Programma kent drie aandachtsgebieden; 1) Voorspellende diagnostiek, 2) Zorg en preventie en 3) Maatschappelijke dynamiek.

Binnen de regeling Creatieve oplossingen aanpak coronavirus zijn al verschillende projecten voor de jeugd gestart. Zo worden educatieve spelletjes ontwikkeld voor kinderen en ouderen om samen online te spelen en wordt huiswerkbegeleiding op afstand aangeboden aan nieuwe Nederlanders. Wil je weten wat er verder is en wordt ontwikkeld binnen de regeling creatieve oplossingen? Kijk daarvoor op de website van ZonMw: https://publicaties.zonmw.nl/projecten-creatieve-oplossingen-aanpak-coronavirus-covid-19/creatieve-oplossingen-jeugd/.

Geplaatst in Nieuws.