Workshop Informele steunsystemen Steunouders en Buurtgezinnen

Op dinsdag 6 december a.s. van 13.00-15.00 uur organiseert het leernetwerk Kwetsbare Gezinnen een workshop over de informele steunsystemen Steunouders en Buurtgezinnen.

Wat doen Steunouders en Buurtgezinnen? Wat zijn de mogelijkheden èn grenzen van deze informele steunsystemen? En hoe kunnen informele steun en formele steun hand in hand gaan bij de hulp aan  kwetsbare gezinnen?

Christien Hoek, community builder bij SOL LEIDEN en coördinator Buurtgezinnen, neemt ons mee in de opzet van het project Buurtgezinnen dat in april 2022 is gestart in Leiden. En Els Mourits, projectleider bij het NJI en jeugdwelzijnswerker, vertelt over haar ervaringen met en als steunouder.

Voor wie: Deze bijeenkomst is voor iedereen die ervaring heeft met of interesse voor het onderwerp hulpverleningsmogelijkheden voor kwetsbare gezinnen. Je kunt ook eenmalig aansluiten bij het leernetwerk.

Wanneer en waar: dinsdag 6 december a.s., van 13.00 – 15.00 uur bij Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11 in Leiden, lokaal B2.028. Inloop met lunch vanaf 12.30 uur . Online aansluiten is ook mogelijk (via Teams).

Opgeven: via info@werkplaatssamen.nl

Geplaatst in Kwetsbare Gezinnen, Nieuws.