Verbindingsfunctionaris Tamara Bos

Werk

Ik werk als docent Social Work Jeugd en onderzoeker Jeugdhulp aan De Haagse Hogeschool. Ik begeleid met mijn collega docenten en praktijkbegeleiders de studenten Social Work op school en op de praktijkplek bij hun leer- en ontwikkelingsproces naar beginnend Jeugd- en gezinsprofessionals. Ik onderzoek met mijn collega’s van de kenniskring/het lectoraat vraagstukken in en rondom Jeugdhulp.

Verbindingsfunctionaris

In het verleden heb ik de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Cultuurvergelijkende Gezinspedagogiek gevolgd. Verder heb ik 15 jaar ervaring in het samenwerken met kinderen, jongeren en hun opvoeders; in de kinder- en jeugdpsychiatrie, bij Bureau Jeugdzorg en bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ik heb 6 jaar ervaring als hbo-docent, stage- en onderzoekbegeleider en studiecoach. Ik houd mij in mijn huidige werk bezig met onderwijs, onderzoek en praktijk ten aanzien van de Jeugdhulp. Als verbindingsfunctionaris komt dit alles goed van pas om de verbinding tussen de drie te versterken ten behoeve van de Jeugdhulp.

Ik vind het belangrijk dat kennis vanuit ‘de praktijk’ komt of voortkomt uit een vraag vanuit ‘de praktijk’ zodat het bij kan dragen aan de kwaliteit en ontwikkeling van de Jeugdhulp. Met ‘de praktijk’ bedoel ik kinderen, jeugdigen, ouders/opvoeders en hun (familie- en vrienden) netwerk en iedereen (o.a. Jeugd- en gezinsprofessionals) met wie zij in de Jeugdhulp te maken krijgen.

Meer weten?

Neem contact op met de verbindingsfunctionaris of het coördinatieteam, of stuur je bericht naar info@werkplaatssamen.nl.

 

De Haagse Hogeschool


Tamara Bos
t.bos@hhs.nl