Geschiedenis

SAMEN werkt al sinds 2005 aan een betere zorg voor jeugd. Niet alleen voor jeugd die in de hulpverlening zit, maar ook voor jeugd die alleen bij de jeugdgezondheidszorg komt.

We zijn als Themagroep Jeugd van de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid gestart. Dankzij subsidie van ZonMw zijn we in 2010 verder gegaan als zelfstandige Werkplaats. ZonMw is de Nederlandse organisatie van gezondheidszorgonderzoek en zorginnovatie.

ZonMw stimuleert met subsidieprogramma’s de totale innovatiecyclus: van fundamenteel onderzoek tot implementatie van nieuwe behandelingen, preventieve interventies of verbeteringen in de structuur van de gezondheidszorg. Zo financiert ZonMw binnen het programma Kenniswerkplaatsen Jeugd een deel van de Werkplaats SAMEN.

Sinds 2017 versterken de partners de leerstructuur door een ledenfee, waarmee we het coördinatieteam, bijeenkomsten en communicatiemiddelen financieren. In 2021 startte de huidige samenwerkingsperiode, waarin we Leernetwerken hebben omarmd als basis van onze infrastructuur. Deze samenwerkingsperiode loopt tot 2025 .Met dank aan ZonMw

Meer over de huidige ontwikkellijnen van SAMEN

Wil je meer lezen over SAMEN in de voorgaande jaren, bekijk dan de magazines.

Samen voor de jeugd over de periode 2010-2017

Cover Met elkaar verbonden - Samen voor de jeugd

SAMEN Magazine over de periode 2017-2020

Cover SAMEN Magazine