Werkwijzebeschrijving De specialist dichterbij

Wat werkt in een integraal specialistische werkwijze voor gezinnen met meervoudige en langdurige problematiek? Met deze vraag zijn onderzoekers van het project ‘De specialist dichterbij?!’, samen met vijf integraal specialistische teams uit verschillende regio’s, aan de slag gegaan. De resultaten van twee jaar onderzoek zijn te vinden in deze werkwijzebeschrijving.

Werkwijzebeschrijving De specialist dichterbij

Werkwijzebeschrijving De specialist dichterbij

De werkwijzebeschrijving geeft handen en voeten aan een integraal specialistische werkwijze voor gezinnen met meervoudige en langdurige problematiek. Er is namelijk al veel kennis over wat werkt in integraal werken. Maar hoe integraal gewerkt kan worden met een uitdagende doelgroep, blijkt in de praktijk vaak lastig. In deze werkwijzebeschrijving bundelen we kennis over de doelen, doelgroep en werkwijze van integraal specialistische teams, vanuit perspectief professionals, gezinnen en beleidsmakers. Daarnaast beschrijven we hoe integraal specialistisch werken vanuit partnerschap – samen met gemeenten, zorgorganisaties, professionals en gezinnen – vormgegeven kan worden.

De werkwijzebeschrijving is bedoeld voor professionals, managers van zorgorganisaties en beleidsmakers. Benieuwd naar wat de inzichten voor jouw werk kunnen betekenen? Klik dan op de afbeelding rechts.

Inspiratiebijeenkomst De specialist dichterbij?!

Op 7 maart 2023 organiseren wij van 15:30-17:00 een online inspiratiebijeenkomst, waarin we stilstaan bij de resultaten van het onderzoek. Wil je hier bij zijn? Meld je dan snel aan via deze link. We zien je graag dan!

Contactpersoon: Laura Nooteboom (projectleider De specialist dichterbij?!), L.A.Nooteboom@lumc.nl

Geplaatst in Integraal Werken, Nieuws.