Versterking van samen leren en innoveren in het sociaal domein

Organisatie-overstijgende leernetwerken zijn in toenemende mate van belang bij het aanpakken van complexe vraagstukken binnen het sociaal domein. Binnen het project Leren & implementeren hebben we het framework Leernetwerken in het sociaal domein ontwikkeld (LISO). Door het framework te onderbouwen met praktijkgericht onderzoek, wordt de kracht van samen leren en innoveren binnen deze leernetwerken benadrukt.

Deze factsheet, gebaseerd op een grondige scoping review van wetenschappelijke literatuur, richt zich specifiek op leernetwerken waarin zowel publieke als private partijen vertegenwoordigd zijn. Dit dynamische samenspel tussen verschillende stakeholders, zoals gemeenten, kennisinstituten en bedrijven, biedt nieuwe perspectieven en oplossingen voor uitdagende kwesties binnen het sociale domein. Klik op onderstaande afbeelding om de factsheet te openen.

Een lerend netwerk van bedrijven

“Dergelijke leernetwerken, waarbij zowel publieke als private partijen betrokken zijn, brengen een unieke dynamiek met zich mee,” aldus Noortje Pannebakker, onderzoeker bij het project. “De synergie tussen verschillende sectoren en belangen draagt bij aan een effectievere aanpak van complexe maatschappelijke vraagstukken.”

Deze factsheet is ontwikkeld als onderdeel van het project “Een lerend netwerk van bedrijven als reactie op de uitdagingen van re-integratie in het tweede spoor”, gefinancierd door het ZonMw-programma “Verbetering re-integratie 2e spoor”. Voor meer informatie over dit project, kijk hier.

Bekijk het online LISO-framework en ontdek hoe het jouw leernetwerk kan helpen starten of versterken.

Geplaatst in Leren & implementeren, Nieuws.