Leren en innoveren in Werk & inkomen versterken

Binnen het project Leren & implementeren hebben we het framework Leernetwerken in het sociaal domein ontwikkeld (LISO). We wilden weten of we het LISO-framework verder kunnen onderbouwen met behulp van praktijkgericht onderzoek in het domein Werk en Inkomen.

Om antwoord te geven op deze onderzoeksvraag is gebruik gemaakt van een scoping review methode, waarbij gekeken werd naar kenmerken van succesvolle organisatie-overstijgende leernetwerken in het domein Werk & Inkomen. Dit onderzoek, als onderdeel van het ZonMw gefinancierde project ‘Community of Practice Gewogen Maatwerk’, heeft waardevolle inzichten opgeleverd die de kracht van samen leren en innoveren onthullen.

Ontdek de factsheet
In onze factsheet vind je gedetailleerde resultaten en lessen uit het onderzoek. Hoe kunnen we de elementen van het LISO-framework onderbouwen in het domein Werk & Inkomen? Leer meer en laat je inspireren!

Leer meer over het LISO-framework
Het LISO-framework biedt concrete handvatten voor het opzetten en evalueren van leernetwerken. Verdiep je in dit online framework en ontdek hoe je het leren, implementeren en samenwerken binnen leernetwerken kan versterken.

Community of Practice Gewogen Maatwerk
De CoP Gewogen Maatwerk is een samenwerking tussen zeven gemeenten, kennisinstituten, Divosa, SAM, hogescholen en (ex-)werkzoekenden. Ontdek hoe jij kunt bijdragen aan het verbeteren van dienstverlening en samenwerking in Werk & Inkomen! Meer weten? Kijk op de website van Divosa.

 

Geplaatst in Leren & implementeren, Nieuws.