Leernetwerk Normaliseren: het goede gesprek met jeugdigen en ouders

Belangrijk thema van de vierde bijeenkomst van het Leernetwerk Normaliseren is het goede gesprek met jeugdigen en ouders. Wat zijn belemmerende en bevorderende factoren? Hierbij zijn de setting (op welke plek in de jeugdhulp piramide) en inhoud (thema’s) van het gesprek genoemd als relevante factoren bij het normaliseren.

Klein-maar-fijnproject Leernetwerk Normaliseren

De volgende stap is om het bepalen de invulling van het Klein maar Fijn project 2021. Klein-maar-Fijnprojecten zijn bedoeld om vraagstukken te verkennen en/of te verdiepen, om zo samen met partners te leren en bij te dragen aan normaliseren. De invulling van een dergelijk project wordt gedaan binnen het leernetwerk en wordt uitgewerkt tot een onderzoeksvoorstel.

Hieraan werken we de komende periode met een aantal deelnemers vanuit de perspectieven van ouders/jongeren, professionals/teams, organisatie(s) en gemeente(n). Het projectvoorstel werken we samen inhoudelijk uit waarna we het tijdens de bijeenkomst van 26 mei verder bespreken.

Van ‘samen opstarten’ naar ‘samen begrijpen’

Factsheet LNW NOR – leerbijeenkomst 4

Daarnaast evalueren we het eerste jaar van het Leernetwerk Normaliseren, dat in het teken stond van ‘samen opstarten’. Hiermee maken we de stap naar het tweede jaar van ons leernetwerk: ‘samen begrijpen’. Bekijk voor een samenvatting van de bijeenkomst van 31 maart de factsheet. Meer weten over het Leernetwerk? Bekijk onze pagina!

Geplaatst in Nieuws, Normaliseren.