Jaarconferentie SAMEN 2022

Regionaal leren van maatschappelijke vraagstukken

Wil je…
… meer weten over onze projecten naar normaliseren, integraal werken, kwetsbare gezinnen of hoe je in onderzoek duurzaam kan samenwerken met gezinnen?
… meer horen over en van het nieuwe Leernetwerk Kind & Complexe Ouderrelaties?
… informeel in contact komen met gemeenteambtenaren, professionals, hogeschooldocenten en -lectoren, ExpEx en ouders en wetenschappers uit de regio?

Kom dan ook naar de twaalfde editie van onze Jaarconferentie op 13 september!

Programma

Voor het plenaire deel hebben we Sharon Stellaard en Beatrijs Jansen uitgenodigd. Ze hebben gemeen dat ze beide reflecteren op de wet- en regelgevingkant van de zorg voor jeugd: wat leren we van verschillende financieringswijze van verschillende gemeenten en wat leren we als we kijken naar de wet? Hoe kijken deze dames op de invloed daarvan op de maatschappelijke complexe vraagstukken die SAMEN oppakt?

Onze dagvoorzitter is boegbeeld van SAMEN, Symone Detmar.

De verbinding tussen regionale initiatieven voor kennis en innovatie

Sharon Stellaard neemt ons aan de hand van haar promotieonderzoek aan de VU mee in de afgelopen 3 hervormingen van de jeugdzorg.
Hoe verliepen de grote veranderingen in de jeugdzorg , wat leverde dat op en wat kunnen we daarvan leren in relatie tot de huidige knelpunten? Lees het interview dat ZonMw met Sharon hierover hield.

Beatrijs JansenBeatrijs Jansen deed bij vijf gemeenten onderzoek of sturing uitmaakt en of verschil in sturing uitmaakt en hoe achttien jeugdhulpaanbieders hierop reageren. Naar het proefschrift van Beatrijs. Zij laat zien hoe complex sturen voor gemeenten is en wat wel en niet werkt als het om sturen op de transformatie van de jeugdhulp gaat.

Tijden

13.30 Ontvangst
14.00 Welkom
14.15 De verbinding tussen regionale initiatieven voor kennis en innovatie
14.45 Workshops ontwikkellijnen
16.45 Afsluiting
17.00 Netwerkborrel

Workshops Ontwikkellijnen