Online Jaarconferentie SAMEN 2021

Maatschappelijk complexe problemen beter begrijpen

Hoe kun je als professional je eigen ervaring met kindermishandeling inzetten in je werk? Hoe willen we als SAMEN het perspectief van vaders beter benutten in de hulpverlening? Hoe definiëren we het begrip kwetsbaar gezin? En waar staat ons Leernetwerk met een regionale visie op normaliseren? Wat helpt of belemmert integraal werken en wat zien de leden van SAMEN als oplossingen? Wat weten we over ketenbreed leren en implementeren van innovaties? En hoe betrekken we gezinnen structureel bij SAMEN?

Op de elfde editie van onze Jaarconferentie 16 september jl. stonden deze vragen centraal. Nieuwsgierig naar antwoorden? Bekijk via deze pagina de sessies en de presentaties terug. Voor de highlights, raadpleeg onderstaande factsheet.

Ontwikkellijnen

SAMEN werkt in ontwikkellijnen aan verschillende maatschappelijke complexe vraagstukken. Per lijn hebben we gekeken naar wat de resultaten van het afgelopen jaar betekenen voor de invulling van het komende jaar; hoe kunnen we de maatschappelijke problemen samen beter begrijpen? En wat betekenen de resultaten voor de zorg voor jeugd en jouw dagelijkse werk?

Bekijk hieronder de resultaten per ontwikkellijn en de sessies.

Trailer SAMEN

Wat is SAMEN en wie zijn daarbij betrokken? In deze trailer - speciaal samengesteld voor de Jaarconferentie - komt dat in vogelvlucht voorbij.

Reflectie op 'beter begrijpen' door ExpEx

In dit filmpje wordt door ExpEx gereflecteerd op het thema van de bijeenkomst 'beter begrijpen'. Voor de tekst klik hier.

Foto: Olivier Thijssen

Joep van Deudekom

Joep van Deudekom laat zijn licht schijnen op het het leggen van de juiste verbanden in het kader van 'elkaar begrijpen'. Hiermee is de Jaarconferentie Maatschappelijk complexe problemen beter begrijpen afgesloten.