Masterclass Wethouders & Beleidsambtenaren Jeugd

Masterclass

Als wethouders jeugd neemt u vaak besluiten over de zorg voor de jeugd. Hoe zorgt u ervoor dat u beschikt over de laatste inzichten over wat (niet) werkt? Wat speelt er in onze regio? En hoe kan kennis en innovatie juist nu uw gemeente helpen? Dat delen we tijdens de masterclass Hoe kennis & innovatie bijdragen aan het oplossen van vraagstukken in het jeugdstelsel

Maak kennis met werkplaats SAMEN

Kom op een bijzondere plek kennismaken met Werkplaats SAMEN. Dit onder begeleiding van een hapje en een drankje en met een speciale bijdrage van ExpEx (ervaringsdeskundige jongeren).
Ondertussen wisselen wij uit over ontwikkelingen in de jeugd- en gezinshulp in onze regio’s èn praten wij u bij over de door SAMEN ontwikkelde aanpakken voor de vraagstukken in het jeugdstelsel.

Programma

 

17.30 Ontvangst met een bite

 

17.45 Aangenaam! Meten is weten.

 

Symone Detmar, Principal Advisor Child Health and prevention bij TNO
Gemeente Den Haag & kennis en innovatie

 

Liesbeth Zuidema, Strateeg Sociaal Domein bij Gemeente Den Haag
De verbinding tussen actualiteit, transformatiedoelen en wat SAMEN doet Rob Gilsing, expert normaliseren en Lector ‘Jeugdhulp in Transformatie’ bij De Haagse Hogeschool
 

In gesprek met gemeente Pijnacker-Nootdorp over betrokkenheid bij het Leernetwerk Normaliseren

 

Marieke van Bijnen, wethouder bij gemeente Pijnacker-Nootdorp en
Iris Sterkenburg, Beleidsadviseur sociaal domein bij gemeente Pijnacker-Nootdorp

 

18.45

 

Cultureel walking dinner

 

Smulhoeve en ExpEx

 

19.30

 

Laatste ontwikkelingen bij Leernetwerken Kind & Complexe Ouderrelaties, Integraal Werken, Normaliseren of Kwetsbare Gezinnen

 

De complexe uitdagingen pakken we op innovatieve wijze op in Leernetwerken, we laten met gemeenten en ervaringsdeskundigen zien hoe we dat precies  doen.

20.30 Einde

Aanmelden

Het online aanmelden is gesloten. Toch aansluiten? Mail info@werkplaatssamen.nl voor de mogelijkheden.

In

Ontwikkelingen in onze regio

Lector ‘Jeugdhulp in Transformatie’ Rob Gilsing  informeert u over de ontwikkelingen in de jeugdhulp in onze regio. Ook brengen onze Leernetwerktrekkers u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij de Leernetwerken -waarin we complexe maatschappelijke vraagstukken ontrafelen- Kind & Complexe Ouderrelaties, Integraal Werken, Normaliseren en Kwetsbare Gezinnen.

Daarnaast komen gemeenten Den Haag en Pijnacker-Nootdorp aan het woord over het nut van SAMEN voor gemeenten en wordt er samen met ExpEx (ervaringsdeskundige jongeren) gezorgd voor een culturele walking dinner. Voor het gehele programma gaat u naar het tabblad ‘Programma’.

Kennis op één plek

Al 12 jaar werken we in Werkplaats SAMEN met praktijkprofessionals, gemeenteambtenaren, docenten en lectoren, gezinnen en onderzoekers aan kennis en innovatie in de zorg voor jeugd zoals de GIZ (Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften). Dit doen we in de regio’s Haaglanden, Midden-Holland en Holland Rijnland bij elkaar. SAMEN is één van de 16 werkplaatsen jeugd in Nederland.

In dit filmpje licht coördinator van de werkplaats Noortje Pannebakker de werking van SAMEN toe. SAMEN wordt gefinancierd door de leden zelf en door ZonMw met als doel de zorg voor jeugd in de gehele keten te verbeteren.

Resultaten

Lees, bekijk en beluister de resultaten en verhalen van wetenschappers, (toekomstig) praktijkprofessionals, gemeenteambtenaren, docenten en lectoren van hogescholen, jongeren en ouders over hoe zij werken aan maatschappelijke vraagstukken in onze regio in het online magazine dat we ter ere van ons 10-jarig bestaan samenstelden: SAMEN Magazine – Delen en leren voor een betere zorg voor jeugd. Op onze website kunt u terecht voor een overzicht van huidige onderzoeksprojecten.

Bekijk de Agenda

Tags:

Datum

28 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

Inloop vanaf 17.30 uur
17:45 - 20:30

Locatie

Smulhoeve
Smulhoeve
Socrateslaan 73, 2493 ZV Den Haag

Vrij parkeren

Organisator

Werkplaats SAMEN