Masterclass bestuurders, wethouders & beleidsambtenaren jeugd

Masterclass

Op 16 april aanstaande nodigen wij u van harte uit voor een inspirerende masterclass:

Zorg voor Jeugd: We móeten het tij keren.
Handvatten bij de uitvoering Hervormingsagenda Jeugd

De Werkplaats SAMEN staat voor een cruciale boodschap die we met u willen delen: het is hoog tijd voor verandering in de jeugdhulp of beter, in de ondersteuning van opvoeden en opgroeien in brede zin.

De Hervormingsagenda Jeugd draagt ambitieuze doelen met zich mee. Maar laten we eerlijk zijn: is deze agenda werkelijk vernieuwend? We zien veel overeenkomsten met eerdere transformatiedoelen uit de Jeugdwet van 2015. De nadruk op eigen kracht, preventie en integrale samenwerking zijn bekende termen, maar hun volledige realisatie blijft achter. De uitvoering van de Jeugdwet heeft ons geleerd dat transformatiedoelen niet vanzelfsprekend worden behaald. Integrale samenwerking blijft een uitdaging en er is een gebrek aan investering in preventie en versterking van de pedagogische basis. Gemeenten staan voor de opdracht om te investeren in deze basis, ondanks financiële uitdagingen. Het vergt lef en visie om daadwerkelijk te investeren in een stevige pedagogische basis en preventie. Lees hier meer over in een blog geschreven door Rob Gilsing, klik hier voor de link.

Daarom nodigen wij u uit om samen te komen, om elkaar te inspireren en te motiveren om het tij te keren. Durft u het aan om deze uitdaging aan te gaan?

Wij zien uit naar uw aanwezigheid en uw bijdrage aan deze belangrijke discussie. Samen kunnen we het verschil maken voor de jeugd van vandaag en morgen.

Programma

Zie hieronder het programma van de masterclass. De locatie is Smulhoeve, Den Haag.

17.30 – 18.00 u. Inloop en voorgerecht
18.00 – 18.30 u. Ervaringsverhalen onder leiding van ExpEx

De kracht van deze verhalen ligt in hun eerlijkheid, hun diepgang en hun vermogen om inzichten te bieden die anders misschien over het hoofd worden gezien.

18.30 – 18.45 u. Hoofdgerecht
18.45 – 19.15 u. Keynote spreker: prof. dr. Jan-Kees Helderman is hoogleraar sociaal beleid en bestuur aan de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek richt zich op besturingsvraagstukken in en van het sociaal domein, in het bijzonder de jeugdzorg. Het moet nu echt anders, hoe gaan we dat doen?
19.15 – 19.25 u. Dessert
19.25 – 20.00 u. Panel onder leiding van Rob Gilsing

Een vraaggesprek met de vertegenwoordigers van de verschillende ontwikkellijnen over de wijze waarop de resultaten kunnen bijdragen aan de realisatie van de Hervormingsagenda Jeugd.

20.00 – 20.30 u. Napraten en borrel
20.30 u. Einde

Aanmelden

Aanmelden voor dit event is niet meer mogelijk, voor vragen kunt u contact opnemen met info@werkplaatssamen.nl.

Verslag

Deze bijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden. Het verslag kunt u hier teruglezen

Masterclass Zorg voor Jeugd: We móeten het tij keren, 16 april 2024

Bekijk de Agenda

Tags:

Datum

16 apr 2024
Verlopen!

Tijd

17:30 - 20:30

Locatie

Smulhoeve
Smulhoeve
Socrateslaan 73, 2493 ZV Den Haag

Vrij parkeren

Categorie

Organisator

Werkplaats SAMEN