Leernetwerk Kwetsbare Gezinnen: première van mini-documentaire ‘Een stap vooruit’

We nodigen je van harte uit voor de officiële première van de mini-documentaire ‘Een stap vooruit’: een film over het ervaringscafé in Katwijk en hoe de organisatoren daarvan ook in Leiden zo’n café starten.

Drie ervaringsdeskundigen, een hulpverlener, een vlogger en een professionele documentairemaker zijn samen aan de slag gegaan voor deze film. Zij geven een uniek inkijkje in het ervaringscafé van Katwijk, ‘Meet and eat’. Ze belichten wat een ervaringscafé precies inhoudt, welke betekenis het heeft voor de deelnemers, en wat er allemaal komt kijken bij het organiseren ervan.

De Meet & Eats bieden ruimte voor ontmoeting, uitwisseling, zelf ingebrachte activiteiten of gewoon even niks hoeven. Ze worden gehost door getrainde jonge ervaringsdeskundigen van ExpEx. Dit initiatief is gestart omdat de jongeren vonden dat er een plek moest zijn waar lotgenoten zichzelf kunnen zijn, nieuwe contacten kunnen opdoen en een avondje zorgeloos kunnen doorbrengen.

Deze mini-documentaire is tot stand gekomen in opdracht van het Leernetwerk Kwetsbare Gezinnen met subsidie van de Werkplaats Samen.

Praktische informatie

  • Datum: Dinsdag 27 augustus 2024
  • Locatie: Locatie Stichting Lumen Holland Rijnland, Hooigracht 12-14 in Leiden
  • Tijd: 17.30 – 18.45 uur. Inloop vanaf 17.30 uur. De film begint om 17.45 uur en we sluiten af met een netwerkborrel om 18.15 uur.

Vanwege beperkte ruimte en catering vragen we je om je komst aan te melden bij Johannes Mol via mol.j@hsleiden.nl

Datum

27 aug 2024

Tijd

17:30 - 18:45

Locatie

Stichting Lumen Holland Rijnland
Hooigracht 12-14, Leiden
Categorie