LNW Kwetsbare Gezinnen – Workshop ‘Informele steun: niet iedereen is er happig op……. 

Het leernetwerk Kwetsbare Gezinnen richt zich op het versterken van het informele steunsysteem rondom gezinnen. Het idee is dat zowel ouders als kinderen in kwetsbare situaties hier echt mee geholpen worden. Informele steun is er echter vaak niet zomaar. Veel hulpverleners zetten zich hiervoor in.

De komende bijeenkomst richten we ons op een heel specifieke groep: gezinnen waarvan een kind vanwege psychiatrische problematiek wordt opgenomen in een instelling als Curium LUMC. Promovenda Bertine Zech neemt ons mee in haar onderzoek. Zij vroeg professionals ouders en kinderen naar hun ervaringen met systeemgericht werken.

Hoewel het betrekken van een breder netwerk niet de focus is geweest van haar onderzoek, zijn hier wel uitspraken over gedaan. Hieruit blijkt dat zowel ouders als jongeren erg terughoudend zijn als het gaat om het betrekken van mensen uit het netwerk.

Op basis van haar bevindingen gaan we met elkaar in gesprek. Welke belemmeringen voor het inzetten van informele steunsysteem kom je tegen als professional? Wat doe je als ouders en/of jongeren daar niet zo happig op blijken te zijn?

Praktische info

De bijeenkomst is van 13.00 – 15.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur met een broodje).

Aansluiten kan fysiek (lokaal B2.028, Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11, Leiden) of digitaal via Teams (dat graag even melden via Liesbeth Bolt, bolt.l@hsleiden.nl)

 

Meer over het leernetwerk en onze voorgaande bijeenkomsten lees je op onze pagina LNW Kwetsbare Gezinnen.

Deze bijeenkomst is voor iedereen die ervaring heeft of interesse voor het onderwerp Kwetsbare Gezinnen in het kader van de zorg voor jeugd.

Bekijk de agenda

Datum

14 feb 2023
Verlopen!

Tijd

13:00 - 15:00

Locatie

Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Andere Locaties

Online
Categorie

Organisator

Hogeschool Leiden