Bijeenkomst LNW Kwetsbare Gezinnen

Deze bijeenkomst is voor iedereen die ervaring heeft of interesse voor het onderwerp Kwetsbare Gezinnen in het kader van de zorg voor jeugd.

Meer over het leernetwerk en onze voorgaande bijeenkomsten lees je op onze pagina LNW Kwetsbare Gezinnen.

Meer over alle activiteiten van SAMEN binnen dit thema lees en zie je bij Ontwikkellijn Kwetsbare Gezinnen.

Deze bijeenkomst is een samenwerking van het leernetwerk Kwetsbare Gezinnen met het werkplaats Sociaal Domein Den-Haag-Leiden.

Thuiszittende leerlingen

Op allerlei plekken wordt ermee geworsteld, met leerlingen die niet meer naar school gaan. Ze zitten om uiteenlopende redenen thuis. Docenten maken zich zorgen. Leidinggevenden, zorgcoördinators en leerplichtambtenaren worden ingeschakeld. Soms raken er wel tien professionals betrokken rond één “thuiszitter”. Die spreken en overleggen regelmatig met elkaar, maar vaak niet met het gewenste resultaat.

Waarom loopt dit zo? Wat is de logica vanuit de verschillende partijen? Wat doet dit met de betrokkenen: de thuiszittende leerling, diens ouders en gezin, de klas en de docenten? Hoe zou het ook kunnen?

Onze twee gasten, Kalè Othman (docent sociaal werk) en Cleo Schaap (4e jaars student sociaal werk), hebben allebei veel ervaring met thuiszittende leerlingen. Zij hebben manieren bedacht om het anders aan te pakken. Zij denken niet vanuit wat er moet, maar vanuit wat er kan. Ze proberen echt te luisteren naar de jongeren en hun ouders. Zij hebben gezien hoe kleine, onverwachte stapjes bijgedragen hebben aan structurele oplossingen.

Graag nodigen we u uit om te komen luisteren naar de verhalen van Kalè en Cleo, en om in gesprek hierover van en met elkaar te leren.

U kunt de bijeenkomst via deze link op Teams bijwonen.

Datum

13 feb 2024
Verlopen!

Tijd

13:00 - 15:00

Locatie

Online
Categorie

Organisator

Hogeschool Leiden