Evalueren kun je leren!

Wil jouw team ook verbeteren op het gebied van evalueren, bijvoorbeeld in teamvergaderingen, casuïstiekbesprekingen of in samenwerking met ketenpartners en gezinnen? Of schiet evalueren en reflecteren er bij jou ook vaak in, terwijl dit in een lerende organisatie van wezenlijk belang is?

Binnen Gezin aan Zet is in de afgelopen jaren in samenwerking met professionals uit jeugdteams de handleiding ‘Bouwstenen van Evalueren voor Jeugdhulpprofessionals’ ontwikkeld die professionals helpt om de kwaliteit van evaluaties te verbeteren. Aan de hand van een advies op maat en praktische tips helpt de handleiding je om op een laagdrempelige manier evaluatieprocessen te verbeteren. Door ZonMw is een verspreiding en implementatie-impuls (VIMP) toegekend, om samen met de praktijk een online tool te ontwikkelen op basis van de handleiding, en de verdere implementatie en verspreiding te stimuleren. Hiermee hebben we eind 2020 een handzame tool waarmee professionals aan de slag kunnen om evaluaties in hun team te verbeteren.

Benieuwd naar de handleiding? Bekijk hier het document. Wil je een papieren exemplaar ontvangen? Neem dan contact op met Laura Nooteboom (l.a.nooteboom@curium.nl).

Geplaatst in Nieuws.